Monday, November 7, 2016

Ehe Halloween, nõidadelinn Salem, TEDx ja kuidas USA on maailma naba.

Niinii, paar nädalat on möödunud ja aeg on taas mõned mõtted ning tegemised salvestada. Jätsin pooleli viimase presidendivalimiste debati koha pealt ja juba homme saamegi teada, kes on järgmine USA president! Ma olen päris elevil/närvis, aga usun kindlalt, et Hillary paneb ära sellele oranžile idioodile... Kampaaniat on kõvasti Trumpi vastu tehtud ning ma tõesti ei kujuta ette, mis enesest lugupidav inimene võiks enam tolle tropi poolt hääletada. Loodame parimat!

Debatile järgneval neljapäeval käisin hoolega shoppamas, et natukse soojemaid asju endale sügiseks soetada. Õhtul sain kokku Amandaga, kellega tutvusin ühel neist digitaalturunduse seminaril, kus osalesin. Amanda on Massachusettsi kohalik, samuti digitaalturunduse spetsialist ja igati vahva tüdruk! Jutustasime oma kolm tundi järjest Daedalus'e restoranis ning lahe oli!

 

Reede oli suur väljakolimise päev ehk panin pooleteise tunni jooksul oma kobinad kohvritesse ja oligi valma. :D Sergey tuli selleks puhuks Bostonisse ja samal õhtul läksime õhtust sööma Max Brenneri restorani, mis on päris tuntud koht Bostonis eelkõige tänu oma imepärastele šokolaadimagustoitudele.

    

Shokolaadifondant banaanide ja maasikate, vaniljejäätise, karamellikastme, šokolaadinööpide ja vahukoorega - enne ja pärast:

  

Pärast õhtusööki olid Bostonis korralikud flash floodid ehk kergemat sorti üleujutused. Tänavad reaalselt ujusid ning isegi vihmavarjuga olid minutitega läbimärg. Samas oli õhutemperatuur ikka veel päris kõrge!

Järgmine nädal oli täielikult pühendatud Halloweenile, selle ettevalmistustele, Salemi reisile ja muidugi ka pidustustele. Afkoors tegin tööd ning isegi otsisin allikaid oma magistritöö jaoks, aga muidu ikka Halloween. Kõigepealt oli muidugi suur kostüümide otsimine/väljamõtlemine - Dartmouth kaubamajas oli Party pood, kus oli päris korralikult kraami, sest ameeriklased võtavad seda asja üsna tõsiselt. 

  

Lisaks sain ma esimest korda elus Halloweeni kõrvitsat puhastada ja kujundada - ma jäin tulemusega väga rahule! Päris hirmus oli :D

 

Ning muidugi kaunistasime maja, lausa mitu õhtut järjest koos kamba inimestega. Maja kaunistamine ja ettevalmistamine oli tegelikult mu lemmik osa kogu sellest Halloweeni trallist, pean ütlema. Sai päris loov olla ja lahe oli üle pika aja midagi oma kätega ära teha, kohe väga lõõgastav - soovitan.

           

Allpool üks minu leiutistest - verised küünlad enne ja pärast, muhahahaa! Ning kolmas pilt siis sellest, mis neist järele jäi pärast meie Halloweeni pidu.

  

Halloweeni vaibi mõttes käisime ka kinos selliseid kergelt fantaasiarikkamaid filme vaatamas, ehk paar nädalat tagasi Tim Burtoni Miss Peregrine's Home for Peculiar Children ja eile õhtul Doctor Strange Providence'i IMAX kinos. Niisama huvitavatest kogemustest veel nii palju, et Enja käis "kerget shoppingut" tegemas ja tuli tagasi alloleva koguse asjadega - 500 dollarit pani maha. Hästi elame :D Lisaks proovisin esimest korda Korea mustikaveini, mis oli magus, aga üllatavalt hea!

 

Aga laupäeval siis läksime bussiekskursiooni raames Salemisse - väikesesse Massachusetts'i linna, kus toimusid nõidade tagakiusamised, piinamised ja hukkamised. Tegelikkuses olid need inimesed täiesti süütud muidugi, aga kohalikel lollakatel ning paduusklikel puritaanidel olid oma põhjused, miks neist inimestest lahti taheti saada - nende vara ja maa. Tänapäeva Salem aga on tõeline turistilõks, seda eriti oktoobrikuus! Tänavad olid ikka igasugu olevusi ja elukaid täis ning möll käis! Meie kambas olid mõned sakslased (Ilma, Magda, Carolin, Victor), Sergey ja üks portugallane, kellega seda kõike kogesime siis.

            

Mingi eriti kummalise kokkulangevuse tõttu sattus sel laupäeval Salemis mingisugune Trumpi toetajate kogunemine toimuma, mida on näha natuke alloleval pildil. Selle platsi juures elavad inimesed hakkasid aga aknast komme loopima rahvale samal ajal, et tähelepanu lollakatelt Trumpi toetajatelt eemale tõmmata. Päris korralik tsirkus. :D

    

Nagu mainitud, oli Salemis palju erinevaid turistidele mõeldud atraktsioone. Ekskursiooni raames saime kolme kohta tasuta sisse, seega osalesime loitsimise seansil (spellcasting) ja käisime ühest kummitustemajast läbi, kus meid aina hirmutati ja taga aeti.

      

Sergeyga otsustasime natuke ajalugu ka tunda saada ja läksime pooleldi maa-alusesse muuseumisse nimega Salem Witch Dungeon Museum, kus kõigepealt näidati meile etendust ühe nõia kohtuistungist ning seejärel viidi vangikoobastesse, mis olid täpselt järele tehtud päris vangikoobastest, mis sama tänava lõpus olid kunagi olnud ja kus "nõidasid" hoiti. Pärast seda läksime  kambaga õhtust sööma mingisse vietnami restorani, mis oli päris jube koht kahjuks.

      

Päeva lõpus hüppasime veel vahamuuseumist läbi, kus jällegi oli nõidade kohtuistungeid, piinamisi ja hukkamisi taaslavastatud. Polnud just eriti hea väljanägemisega vahakujud, aga pole hullu. Ning vahetult enne bussi jõudsime ka kohalikku lõbustusparki ning sõitsime ühel atraktsioonil. Vääääga lahe emotsioon, ma selles osas jään ikka alati lapseks. :D

      

Äge päev oli lõppkokkuvõttes. Õhtul koju jõudes hakkasime kiiresti peoks ettevalmistusi tegema ehk tegime meigid (!) ja tõmbasime kostüümed selga. Lõpptulemus nägi päris hea välja!

  

Ja mõned Halloweeni peo pildid ka siia! Mina olin Jokeri rollis (bimbo Joker muidugi) ning Sergey läks Harley Quinnina, mis oli siis mõeldud kõikide Harley Quinni tibide veidikese mõnitamisena. Joker ja Harley Quinn on mõlemad tuntud tegelased filmist Suicide Squad ja kõik maailma kõige basic'umad tibid riietasid ennast selle Halloweeni puhul Harley Quinniks. Seega tegime Sergeyga natuke nalja ning panime hoopis temale selle blondi pipipatsi paruka pähe hahaha! Mina tema mees Joker siis. :D Rahvast oli majas murdu - ma kujutan ette, et 50 külalist vähemalt - lisaks müüsime pimedas helendavaid jooke, et dekoratsioonide raha tasa teenida. Kogu üritus õnnestus väga hästi ja Harley oli õhtu staar!

      

Koristamist oli pärast pidu muidugi korralikult, aga see tüüpiline. Päris Halloween oli tegelikult esmaspäeval, aga see enam väga paljusid ei huvitanud hehee. 

Järgmise nädala jooksul töötasin campuse raamatukogus, sain Ilma ja Julianiga kokku, et Guadeloupe reisi jaoks AirBnb korter/maja kinni panna, ja ühel õhtul tegime kodus pitsat, mis tuli väga hea välja! Jõudsin ka väikese fotosessiooni Bellasest ehk kassist teha. :)

      

Neljapäeva õhtul läksime neiude sakslastega pidusse ehk mina, Yasmina, Ilma ja Carolin. Mõtlesime alguses natuke erudeeritumad olla ja plaanisime Cork pubis istuda, live-muusikat kuulata ning head kokteili rüübata. Tuli välja, et Cork on natuke liiga erudeeritud meie jaoks, sest 80 protsendil sealsetest külalistest oli üsnagi palju halli peas. Läksime edasi Pour Farm Tavern pubisse ning seejärel Slainte baari. Kella üheks olin tagasi kodus ja teki all juba, kuna me ei tahtnud väga pikalt väljas olla - kõigil oli hommikul varajane ärkamine.

  

Reedel toimus New Bedfordis TED Talks üritus nimega TEDxNewBedford. Kes ei tea, minge uurige www.ted.com, mis see täpsemalt on, aga ma olen pikalt tahtnud juba ühel neist üritustest osaleda, minu teada on Tartus juba 2 korda toimunud see nali. Aga jõudsin siis hoopis siin TEDx-ile ja ülimalt põnev oli! Mu lemmikud kõnelejad olid Kim Fuller, Lisa Luckett ja Loretta LaRoche, kuigi neid muljetavaldavaid esinejaid oli veelgi! Üritus toimus Zeiterioni teatris ja kestis terve päeva.

   

Laupäeval sõitsime Bostonisse ja külastasime kohalikku Eesti aukonsulit, kust ma oma uue ID-kaardi kätte sain. Naisterahvas, kes seda konsulit n-ö juhatab, on väliseestlane Viljandist, päris tore oli temaga natuke muljetada.

  

Pärast seda sõitsime kesklinna tagasi ja läksime Isabella Stewart Gardner muuseumi, mida olime juba pikka aega plaaninud külastada. Tõeliselt ilus muuseum paljude väärtuslike kunstiteostega! Soovitan kindlasti see ära näha, kes kunagi Bostonisse peaks sattuma. Nüüd on ainult üks muuseum veel vaja ära näha - Museum of Science - ja siis on Bostoni muuseumitega ühel pool. :)

               

Aga mõnda võis veel häirima jääda mu fraas pealkirjas, et USA on maailma naba. :D Ma kuidagi tunnetasin Halloweeni ajal eriti, kuidas hästi lihtne on ameeriklastel tunda, kuidas muud maailma väga ei eksisteeri nende ümber ja Ameerika on kogu universumi keskpunkt. Eriskummaline, kuidas ma olen alati seda teadnud ameeriklaste kohta, et nad nii arvavad, aga pole ise kunagi tundnud seda, et millest see võib tulla. Nüüd siis tundsin ja mõistan natuke paremini nende mentaliteeti. Kui tagasi jõuan pooleteist kuu pärast, siis ehk oskan paremini selgitada. Ja mu postituse lõppu ilmselt üsna minulik pilt kohvist, mis Sergey Mirasolist tellis - no on ju ilus! :)







No comments:

Post a Comment